1 ekor ayam/burung puyuh
Cendawan butang (x de pun x pe)
15 biji cili padi(tumbuk)
5 ulas bawang merah(tumbuk)
2 ulas bawang putih(tumbuk)
1 biji bawang besar
sedikit halia(tumbuk)
2 batang serai(dititik)
2 biji limau kasturi
2 sudu bsr sos tomato
4 sudu bsr kicap
3 sudu sos tiram
Garam dan gula secukup rasa
Cara:
1. Ayam digoreng terlebih dahulu.angkat dan toskan.
2. Tumiskan bhn yang telah ditumbuk,dan masukkan serai.
3. Setelah naik bau masukkan sos tomato.
4. Kemudian masukkan ayam yg telah digoreng tadi.
5. akhir sekali masukkan air perahan limau, bawang besar, kicap serta garam dan gula secukup rasa
Tuesday, October 09, 2007
AYAM MASAK JAWA
Posted by Harrafyelza at 1:06:00 AM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment