Ikan Merah
8 biji bawang kecil(hiris)
4 biji bawang putih (hiris)
1 biji bawang besar (hiris)
1 inci halia
1 batang kulit kayu manis
2 bunga lawang
Daun kari
1 bungkus rempah kari ikan baba's
Santan
sedikit air asam jawa
Tomato
Bendi
Garam
Cara :
1.Tumis bunga lawang, kulit kayu manis dan daun kari.
2.Kemudian masukkan bahan hiris, tumis sampai wangi.
3.Kemudian masukkan rempah kari yang telah di bancuh dgn sedikit air.tumis sampai garing.
4.Masukkan air asam jawan dan santan.
5. Masukkan ikan. biar seketika dan masukkan bendi n tomato yang telah di belah 4.
6. Garam secukup rasa
7. SIAP!!
Monday, October 24, 2011
Kari Kepala Ikan Merah
Posted by Harrafyelza at 9:02:00 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment